Milioneri bankrotirali u Bremenu, Spahiću i Vrančiću po bod

Bundesliga, 17. kolo

Milioneri bankrotirali u Bremenu, Spahiću i Vrančiću po bod

U posljednjem kolu jesenjeg dijela Bundeslige viđen je novi kiks Borussije iz Dortmunda, koja je na gostovanju kod Werdera iz Bremena poražena sa 2:1.

Novorazočarenje Milioneri su svojim navijačima počeli su servirati već u 3. minuti utakmice kada je za vodstvotima iz Bremena pogodio Selke. U nastavku su domaći preko Bartelsa udvostručili vodstvo, a upravo mu je strijelac pogotka za 1:0 bio asistent. Sve što su gosti do kraja uspjeli bio je pogodak Mats Hummelsa, na asistenciju Gundogana. Ipak, do kraja je klub našeg Izeta Hajrovića, koji je ostao na klupi, uspio odbraniti gol prednosti.

U jednom od derbija kola, makar prema stanju na tabeli, Augsburg je na svom terenu sa 2:1 savladao Borussiju M'gladbach. Sve je za goste dobro krenulo nakon što je Kruse sa bijele tačke pogodio za vodstvo za od 1:0. Fuelner je poravnao na 1:0 u 20. minuti, a pobjedu Augsburgu donio je Bobadilla, nekadašnji fudbaler Borussije, pogotkom u 51. minuti utakmice.

Duel Schalkea i HSV-a okončan je bez pobjednika, ali i bez golova, a identičnim rezultatom završen je i susret između Stuttgarta i Paderborna. Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mario Vrančić, igrao je do 71. minute kada ga je zamijenio Meha. U ranoj fazi meča Vrnačić je zaradio žuti karton zbog opasne igre.

Eintracht Frankfurt stigao je do boda na teškom gostovanju kod Bayera, a meč je završen rezultatom 1:1. Iako su gosti golom Meiera imali vodstvo od 0:1, Bellarabi je Apotekarima donio bod golom sedam minuta prije kraja. Nekadašnji kapiten BiH Emir Spahić igrao je svih 90 minuta, a u 28. minuti zaradio je javnu opomenu zbog nešto oštrije igre.

Bundesliga, 17. kolo:
Augsburg - Borussia M'gladbach 2:1 (Feulner 20, Bobadilla 51/ Kruse 3)
Werder Bremen - Borussia Dortmund 2:1  (Selke 3, Bartels 62 / Hummels 69)
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 1:1 (Bellarabi 83 / Meier 36)
Schalke - Hamburger SV 0:0
Stuttgart – Paderborn 0:0 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.