Milligan sa bijele tačke donio bod Australiji
Foto: EPA

Australija i Kamerun remizirali

Milligan sa bijele tačke donio bod Australiji

Prva utakmica današnjeg programa na Kupu Konfederacija je donijela okršaj Kameruna i Australije. Gledatelji su mogli posmatrati solidan meč, a ove dvije reprezentacije su na kraju remizirale rezultatom 1:1.

Australija je nešto bolje otvorila susret, pa Socceroosi imaju prvu ozbiljniju priliku na utakmici. U devetoj minuti Rogić dobro upošljava Krusea, ali ovaj iz dobre situacije loptu šalje pored gola.

Ipak, Kamerun je igrao sve bolje, i čini se da je afrička ekipa u prvom poluvremenu taktički nadmudrila Australiju.

Bolja igra Kameruna je kulminirala golom Zamba Anguisse u sudijskoj nadoknadi prvog dijela za vodstvo od 1:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Australija u drugom poluvremenu kreće nešto agresivnije, ali ne uspijeva uraditi ništa sve dok fudbaler Kameruna Mabouka nije oborio Alexa Gersbacha u svom kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a Milligan je u 60. minuti poravnao na 1:1.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao pa su ove dvije ekipe podijelile bodove, te se, sa po jednim osvojenim bodom, nalaze na trećem odnosno četvrtom mjestu u grupi B.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi