Milner: Nema Aguera, ali vratio se Džeko

City mora dobiti Romu ako želi dalje

Milner: Nema Aguera, ali vratio se Džeko

E. Škorić

James Milner smatra da Manchester City i bez Sergija Aguera može napraviti dobar rezultat u Rimu.

Cityju odgovara jedino pobjeda protiv Rome u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka. U najnezgodnije vrijeme se povrijedio prvi strijelac kluba, sjajni Argentinac Sergio Aguero.

No, Milner vjeruje da su Edin Džeko i Stevan Jovetić kvalitetni igrači i da klub ne ovisi o jednom igraču.

"Sergio je igrač svjetske klase i jedan od najboljih na planeti. U posljednje vrijeme je bio sjajan i povreda je baš došla u nezgodno vrijeme", govori Milner, te nastavlja:

"Bit će ga teško zamijeniti, ali imajte na umu da imamo vrhunske igrače. S ovakvom ekipom ne trebamo se brinuti. Ljudi mogu reći što god žele, misle da smo tim baziran na pojedincu, ali Aguero nije jedini koji doprinosi našim rezultatima".

"Edin Džeko se vratio, što je dobro i pozitivno. On je fantastičan golgeter, a nadam se da će i Stevan Jovetić biti  na raspolaganju treneru", dodao je engleski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Milner smatra da je City najbolji onda kada ga svi otpišu i kada je najteže.

"U prethodnim sezonama dokazali smo da znamo šta trebamo uraditi da osvojimo naslov. Mi možemo to ponoviti. Bile su nam neophodne dvije pobjede u zadnja dva kola za prolaz u osminu finala Lige prvaka. Dobili smo Bayern u prvom, a sada nadam se da ćemo to učiniti i u Rimu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.