Milojević: Velika pobjeda, ali ne smijemo stati ovdje

Trener Crvene zvezde nakon plasmana u grupnu fazu EL

Milojević: Velika pobjeda, ali ne smijemo stati ovdje

D. Rakanović

Crvene zvezda plasirala se, poslije deset godina, u grupnu fazu Evropske lige, nakon što su u Beogradu u revanš utakmici savladali Krasnodar sa 2:1. U prvoj utakmici Zvezda je poražena rezultatom 3:2 i zbog gola više u gostima se plasirala u grupnu fazu drugog po rangu evropskog takmičenja u Evropi.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je rekao da je njegova ekipa imala jako teškog protivnika, pa je uspjeh još i veći. 

"Ovo je velika pobjeda i samim tim toliko dugo čekan ulazak u Evropu. Mislim da Zvezda kao tim to zaslužuje. Imali smo jako teškog protivnika, pa je uspjeh još i veći. Znali smo da imamo 'aktivan' rezultat i da nas čeka puna Marakana da pomogne ovim momcima koji su pomoć zaslužili", rekao je Milojević. 

Trener Crvene zvezde se osvrnuo na taktičku postavku Krasnodara. 

"Što se taktičkog dijela tiče, mislim da se Krasnodar imao istu taktiku kao na utakmici u Rusiji. Pokušali smo da ih iznenadimo promjenom sistema. U prvoj utakmici nismo igrali agresivno, danas smo to nadoknadili", rekao je Milojević i dodao: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ono što smo svi željeli se dogodilo, i jako smo sretni. Čestitam svojim igračima, ostavili su srce na terenu. Rodić je igrao sa polomljenim prstom, želio je da igra a svi znamo koliki je to bol. Ponovo je danas dobio udarac na isto mjesto i zato je morao da izađe. Međutim, svi oni su imali preveliku želju i to pokazuje ono što sam oduvijek isticao, ja imam momke koji se na treningu ponašaju isto kao na utakmici".  

"Danas je srce pobijedilo, i hajde da kažemo da smo za taj jedan gol bili bolji. Ne smijemo da stanemo ovdje, svaki put kada napravite korak, treba ići dalje. Odmorićemo se koliko možemo, već u nedjelju nas čeka vječiti derbi. Imamo dobar zalog za budućnost, ali zato moramo da radimo, da treniramo... A ostalo će onda doći", rekao je Milojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi