Miloš Krasić dolazi u Partizan

Ministar imao ulogu u transferu

Miloš Krasić dolazi u Partizan

S. Bošković

Bivši reprezentativac Srbije, Miloš Krasić, dolazi na pozajmicu u redove prvaka Srbije, Partizana.

Srbijanski mediji prenose da će klub iz Humske u ponedjeljak kompletirati jednogodišnju posudbu, te tako dovesti iskusnog veznog igrača Fenerbahca.

Smatra se da je u transferu i veliku ulogu imao angažman srbijasnkog ministra Rasima Ljajića, čije je poznanstvo s predsjednikom kluba iz Istanbula, Jezisom Jildrimom, doprinijelo tome da se ova pozajmnica uspješno kompletira.

Dobra stvar za crno-bele je ta što je turski klub pristao da plaća platu Krasiću za vrijeme njegovog igranja u Beogradu. Ona je nestvarna za igrače na Balkanu, a iznosi više od 2 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Krasić je početkom ljeta trebao stići u Partizan, no odlučio je da se bori za mjesto u Fenerbahceu, koje nije izborio, te se tako odlučio vratiti u Srbiju. Da je stigao ranije možda bi se u Beogradu igrala grupna faza Lige prvaka.

Tridesetogodišnjak je karijeru počeo u Vojvodini, a nakon toga odlazi u CSKA, a igrao je i za Juventus. Vrijedi napomenuti da je odbio ponude drugih turskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.