Milošević ponovio Čustovića nakon sedam godina

Može li zabiti Genku?

Milošević ponovio Čustovića nakon sedam godina

Dž. Mrakić

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Deni Milošević (20) sinoć je postigao gol u gostujućoj pobjedi njegovog Waasland-Beverena nad St. Truidenom (3:1).

Bio je to treći Miloševićev gol u posljednje tri utakmice, nakon što je prethodno zabio spektaktularne golove Club Bruggeu i Gentu.

Zanimljivo, posljednji put kada je neki bosanskohercegovački nogometaš zabio tri utakmice zaredom u Jupiler ligi bio je između 23. augusta i 13. septembra 2008. godine.

Adnan Čustović, bivši seniorski reprezentativac naše zemlje, koji danas obnaša funkciju pomoćnog trenera Oostendea, u sezoni 2008/2009 u dresu Mouscrona matirao je protivničke golmane tri kola zaredom, a tresao je mreže Genta, Dendera i Mechelena (dva puta).

Od te sezone pa do danas 25 bosanskohercegovačkih internacionalaca igralo je u belgijskom prvenstvu, međutim nikome do sada nije uspjelo da ponovi uspjeh Adnana Čustovića. Nikome osim Deniju Miloševiću.

Ukoliko zabije i u narednom kolu protiv Genka, sin legende tuzlanske Slobode Cvijana Miloševića vjerovatno bi postao prvi bh. nogometaš koji je zabio u četiri susreta zaredom u najelitnijem rangu takmičenja u Belgiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.