Milunović: Želim biti još bolji

Fudbaler Plataniasa za SportSport.ba

Milunović: Želim biti još bolji

D. Vejo

Trka, upornost, borbenost i tehnika, karakteristike su mladog krilnog napadača pred kojim su na koljena padali mnogi odbrambeni igrači. 

Luka Milunović je igrajući za Crvenu Zvezdu lomio odbrane beogradskog Partizana u Super ligi Srbije, a sa istim navikama nastavio je u Grčkoj gdje nastupa za Patanias zajedno sa Ognjenom Gnjatićem. Svojim talentom je ubrzo privukao pažnju brojnih inostranih klubova. 

„Fudbal sam zavolio još od malih nogu. Prve fudbalske korake napravio sam sa šest godina u FK Zvezdara. Moj otac je bio moj prvi trener, i od njega sam dosta naučio o fudbalu. Nakon toga igrao sam za OFK Beograd iz kojeg sam otišao u Belgiju. Ubrzo je uslijedio i poziv Crvene zvezde koji sam naravno prihvatio i bio sam presretan. Kasnije, za moje igračke sposobnosti bio je zainteresovan grčki Platanias u kojem se i trenutno nalazim“, rekao je za SportSport.ba Luka Milunović.

Dolaskom u Platanias, Milunović je eksplodirao. Golovi i asistencije redali su se u ligi koja je po kvalitetu jača nego ona u Srbiji.

„U Grčkoj sam već drugu sezonu, tačnije godinu i po dana. Život kao i fudbal, sigurno je bolji i jači u odnosu na Srbiju. Može dosta da se napreduje. U sezoni imate pet jakih protivnika koji svake godine igraju evropu, tako da je to 10 utakmica igre na evropskom nivou, što ligu čini težim. Do sada imam 40 nastupa, 9 golova i 4 asistencije. S tim da samo u ovoj sezoni imam 5 golova uz dvije asistencije. Ostaje mi još 12 mečeva kako bih popravio učinak“, dodaje Milunović.

Pored marljivog rada, atmosfera u timu je isto tako jedan od faktora za pružanje dobrih partija u prvenstvu.

„Odnos sa saigračima je korektan, međusobno se družimo, posebno od ljeta kada su u tim stigli Ognjen Gnjatić i Filip Stanisavljević koje poznajem još odavno. Tako da i to dosta olakšava stvari van terena. Remizirali smo sa prvoplasiranom ekipom Olympiakosa, to je jedan pokazatelj dobre forme, koju  postepeno sve više dižemo“, ističe on.

Kao bivšeg igrača Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije, nezaobilazno pitanje bilo je komentar na prvenstvo Super lige Srbije, u kojem je skoro pa sve riješeno.

„Zvezda vjerovatno ima najjači tim u posljednjih nekoliko godina što bodovnom razlikom na tabeli to i dokazuju. Jeste da je dilema oko prvaka vjervotano riješena, ali smatram da bi novim pobjedama trebali da naprave što veću bodovnu razliku ukoliko je to moguće, kako bi imali više respekta od svojih protivnika a i samopouzdanja u sebe tokom kvalifikacija za Ligu šampiona“, kazao je napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi