Minhen uzdrman zbog Lewine izjave: Neka onda ide u PSG

Kritikovao transfer politiku Bayerna

Minhen uzdrman zbog Lewine izjave: Neka onda ide u PSG

Piše: E. Škorić
Poljski napadač Robert Lewandowski kritikovao je ranije transfer politiku Bayerna, rekavši da klub treba da dovodi top klase, a ne neke prosječne igrače.

Lewandowski je dosta kritika uputio čelnim ljudima kluba posljednjih dana, a sada mu se obratio predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, koji je kazao da će Poljak imati posla s njim lično zbog svojih neodmjerenih izjava u javnosti.

"Lewandowski sigurno priželjkuje transfer u PSG, ali valjda nije zaboravio da igra u Bavarskoj i da zarađuje mnogo novca. Žao mi je što razgovaramo na ovaj način. Ko god javno kritikuje klub, morat će da se lično suoči sa mnom i da to kaže", kazao je Rummenige.

Poljski napadač je kazao da Bayernu treba svježine i da treba privući vrhunske igrače, a to se nije dopalo ni Stefanu Effenbergu, jednoj od legendi kluba.

"Lewandowski ne bi trebao davati takve izjave u javnost. Bayern ne troši kao PSG i Barca i opet ima vrhunske igrače. U ovom trenutku cilj je razviti što više talentovanih domaćih igraća. Lewa može da ide u PSG ili Barcu ako mu se ne sviđa ovdje", kazao je Effenberg.


Bundesliga