Minhenski Bayern rutinski izborio finale DFB kupa

Bavarci bez problema slavili protiv Kaiserslauterna

Minhenski Bayern rutinski izborio finale DFB kupa

Minhenski Bayern večeras je na svom terenu u polufinalu DFB kupa odmjerio snage sa Kaiserslauternom. Domaćin je slavio rezultatom 5:1 i tako izborio plasman u finale. 

Domaćin je do vodstva došao u 23. minuti susreta, a strijelac je bio Bastian Schweinsteiger. Devet minuta kasnije Bavarci su došli do drugog gola, a strijelac je bio Toni Kroos. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta u Minhenu 2:0 za Bavarce. 

Nakon samo pet minuta igre u nastavku susreta domaćin dolazi i do trećeg gola na susretu, a mrežu gostiju zatresao je Muller sa bijele tačke. Nastavio je Bayern sa napadima. Odličnu priliku u 54. minuti susreta imao je Ribery, ali njegov udarac nije bio precizan. 

U 60. minuti susreta gosti su došli do gola, a strijelac je nakon centaršuta bio Simon Zoller. Domaćin u 78. minuti susreta dolazi do četvrtog gola, a strijelac je Mario Mandžukić. U 91. minuti susreta konačnih 5:1 postavio je Mario Goetze. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.