Minimalac St. Etiennea na gostovanju kod Montpelliera

Ligue 1, 18. kolo

Minimalac St. Etiennea na gostovanju kod Montpelliera

Prvi susret 18. kola francuske Ligue 1 između Montpelliera i St. Etiennea nije ponudio pretjerano zanimljiv nogomet, ali su na kraju sa minimalnom pobjedom od 1:0 "zeleni" sa gostovanjua u Montpellieru odnijeli tri boda.

U prvih 45 minuta gosti su bili ti koji su dominirali terenom i stvarali šanse, ali manjak koncentracije u ključnim trenucima rezultirao je udarcima koji su završavali van okvira gola. Franck Tabanou je u nekoliko navrata oprobao svoj udarac, ali Jourdren nije imao posla. 

Terensku inicijativu iz prvog poluvremena gostujući fudbaleri ipak su uspjeli krunisati pogotkom u nastavku susreta. Petnaest minuta prije kraja susreta za zasluženu pobjedu St. Etiennea pogodio je Gradel.

Velikan francuskog nogometa sada je šesto poziciji prvenstvene tabele sa 27 osvojenih bodova, baš koliko ima i petoplasirani Marseille. Montpellier je jednu stepenicu iznad zone ispadanja od kojeg ga dijeli pet bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 18. kolo:
Montpellier – St. Etienne 0:1 (Gradel 75)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.