Minimalci Steaue i Salzburga
Foto: EPA

Liga prvaka, play-off

Minimalci Steaue i Salzburga

E. Škorić

Salzburg je pobjedom pred svojim navijačima (2:1) protiv Malmoa došao korak bliže grupnoj fazi Lige prvaka.

Austrijski prvak je u prvom meču doigravanja u Ligi prvaka savladao Šveđane s 2:1, a s obzirom na kvalitet ekipa i trenutnu formu, sve je izvjesnije da ćemo Salzburg gledati u grupnoj fazi.

Domaćinu je za vodstvo bilo potrebno nešto više od 15 minuta. Strijelac vodećeg gola bio je Schiemer, koji se našao na pravom mjestu poslije jednog ubacivanja iz kornera, pa je iskosa s desne strane, sa sedam metara, silovitim udarcem zakucao loptu u gostujuću mrežu.

Na 2:0 povisio je prvi strijelac kluba, Soriano, pogotkom u 54. minuti iz slobodnog udarca, a nadu gostima donosi Forsberg golom u 91. minuti.

U Bukureštu, u duelu Steaue i Ludogoreca, mreže su mirovale do 90. minute, kada je Chipicu postigao pogodak za veliko slavlje Rumuna, koji će u Bugarskoj za sedam dana pokušati da odbrane prednost jednog gola. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, play-off, prve utakmice:
Salzburg - Malmo 2:1 (Schiemer 16, Soriano 54/ Forsberg 91)
Steua - Ludogorec 1:0 (Chipiciu)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije