Miran povratak Ibiševića u Stuttgart

Nije uspio pogoditi protiv bivše ekipe

Miran povratak Ibiševića u Stuttgart

E. Čaušević

Fudbaleri Herthe jučer su poraženi na gostovanju protiv Stuttgarta (2:0) u okviru 21. kola Bundeslige.

U centru pažnje prije ove utakmice bio je bh. fudbaler Vedad Ibišević koji je upravo iz Stuttgarta stigao u Herthu. Iako je u Stuttgartu posljednju sezonu bio više na klupi nego u igri, Vedad se u Herthi uspio vratiti u pravu formu. Trener Stuttgarta Jurgen Kramny svoje igrače najviše je upozoravao na bh. fudbalera.

"Pažnja, pažnja, pažnja! Ibiševiću ne smijete davati puno prostora u kaznenom prostoru, on je najopasniji igrač Herthe", rekao je pred utakmicu Kramny.

Ipak, Ibišević nije uspio opravdati očekivanja navijača Herthe iako je imao dvije dobre prilike. U 37. minuti imao je sjajnu priliku da iskoristi grešku golmana domaćih, ali je bh. reprezentativac propustio ovu šansu, odnosno Tyton je sjajno reagovao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Golmani rijetko zaustavljaju takve šuteve, ali eto to se desilo. To je fudbal", rekao je Ibišević nakon utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi