Miranda i Costa slomili otpor nezgodnog Elchea
Foto: EPA

Pobjeda Atletica

Miranda i Costa slomili otpor nezgodnog Elchea

M. Šljivak

Fudbaleri Atletico Madrida savladali su večeras na Vicente Calderon stadio ekipu Elchea s 2:0 u prvom susretu 34. kola španske Primere.

Vodeći tim Primere je od početka susreta imao više loptu u svom posjedu, ali se Elche pokazao kao izuzetno negodan rival za izabranike Diega Simeonea.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Atletico je pokušavao, ali je odbrana gostiju bez većih problema otklanjala opasnosti ispred svog gola. Umalo su gosti poveli u 26. minuti. Nakon kornera, Sapunaru je sjajno šutirao, ali je golman Jorgandžija Courtois sjajno odbranio njegov udarac.

Nakon prvih 45 minuta susreta bilo je 0:0, a nastavak susreta je donio mnogo više uzbuđenja. Već nakon pet minuta igre u drugom dijelu, Atletico je imao veliku šansu da povede. Sapunaru je skrivio penal, David Villa je uzeo loptu u svoje ruke, ali mu je golman gostiju Herrera odbranio.

Nastavio je potom Atletico s napadima, a odbrana Elchea je konačno popustila u 72. minuti. Sosa je izveo korner, a najviši u kaznenom prostoru gostiju je Joao Miranda, koji je sjajno pogodio za prednost Jorgandžija od 1:0.

Konačan rezultat susreta postavljen je u nadoknadi vremena. Sapunaru je ponovo skrivio penal, a ovog puta Diego Costa je pogodio za konačnih 2:0. S nova tri boda Atletico sada šest bodova ispred Real Madrida.

Primera, 34. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico - Elche 2:0 (Miranda 72', Costa 90+1')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.