Miranda spasio Jorgandžije, Baptistao presudio Bilbau

Peto kolo Primere

Miranda spasio Jorgandžije, Baptistao presudio Bilbau

Završene su tri utakmice španske Primere u kojim je viđena po jedna pobjeda domaćina i gosta, te jedan remi.

Miranda obradovao Jorgandžije

Prvak Španije namučio se na gostovanju Almeriji ali je na kraju uz dosta muke došao do pobjede. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Miranda u 60. minuti. Tom pobjedom je Atletico nakon nepotpunog petog kola izbio na drugo mjesto tabele sa jednim bodom iza Barcelone, koja nešto kasnije gostuje u Malagi.

Villareal je od Eibara gubio još od osme minute pogotkom Arraumarrene, da bi Moreno u 71. minuti pogodio za konačan rezultat utakmice. Vallecano i Bilbao odigrali su zanimljivu utakmicu u kojoj je Rayo slavio sa 2:1. Aduriz je goste doveo u prednost u 20. minuti, a Leo Baptistao poravnao u 39. minuti. Isti igrač u 90. minuti donosi domaćim vrijednu pobjedu.

U terminu od 22 sata na programu su utakmice Granade i Levantea, Seville i Real Sociedada te već pomenuti duel Malage i Barcelone.

Primera, 5. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Almeria - Atletico 0:1
Eibar - Villareal 1:1
Vallecano - Ath. Bilbao 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.