Misimović asistent u porazu Wolfsburga

Evropska liga

Misimović asistent u porazu Wolfsburga

Wolfsburg je u posljednjoj minuti uspio postići gol u Londonu protiv Fulhama, te je susret završio sa solidnim porazom od 1:2, a asistent za gol Madlunga bio je Zvjezdan Misimović.

Prvo je poluvrijeme u Londonu, na legendarnom Craven Cotageu, proteklo u prilično nezanimljivoj igri. Obje ekipe više su se posvetile čuvanju svog gola, nego ugrožavanju protivničkog, pa gledaoci u prvih 45 minuta nisu mogli vidjeti previše prilika.

Prvi šut u okvir gola tek je u 20. minuti uputio Christian Gentner, ali veće opasnosti po gol Marka Schwarzera nije bilo. Samo dvije minute kasnije na drugoj je strani zaprijetio mađarski reprezentativac Zoltan Gera, ali ni golman Wolfsburga Diego Benaglio nije se morao previše truditi da ukroti taj šut.

U posljednjih petnaestak minuta utakmice, Fulham je preuzeo terensku inicijativu, te pokušavao uglovom preko Damiena Duffa doći do gola prvaka Njemačke, ali bezuspješno, pa se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom 0:0.

U nastavku, Fulham u samo četiri minute dolazi do dva gola i velike prednosti. Prvo je u 59. minuti Bobby Zamora pogodio za 1:0, nakon uspavane intervencije odbrane njemačkog prvaka, a već u 63. minuti bilo je 2:0. Zamora se ovog puta našao u ulozi asistenta, a strijelac je bio Duff.

Wolfsburg je večeras djelovao poprilično bezopasno, a trener Vukova je u igru ubacio kasnije i još dva napadača, pa je Wolfsburg igrao u formaciji 4-2-4. U 89. minuti Zvjezdan Misimović je sa desne strane ubacio sjajnu loptu u kazneni prostor Fulhama, gdje je najviši bio Alexander Madlung, koji postiže vrijedan gol za njemačku ekipu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.