Misimović pocrvenio u domaćem porazu Guizhoua

Guizhou ispao iz azijske Lige prvaka

Misimović pocrvenio u domaćem porazu Guizhoua

Fudbaleri kineskog Guizhou Renhea, za koji nastupaju bh. igrači Zvjezdan Misimović i Zlatan Muslimović, doživjeli su poraz u okviru petog kola azijske Lige prvaka.

Guizhou je na svom terenu doživio poraz od japanskog Kawasaki Frontalea sa 0:1, te je kolo prije kraja izgubio sve šanse da izbori plasman u drugi krug.

Utakmicu neće po dobrom pamtiti bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović, koji je zaradio dva žuta kartona, pa je prije vremena morao u svlačionicu.

Miske je prvi žuti karton zaradio u 44. minuti, dok je drugi zaradio u sudijskom vremenu utakmice kada se pokoškao sa igračem Kawasakija Yusukeom Igawom.

Strijelac za pobjedu gostiju bio je Nakamura u 37. minuti. Drugi naš igrač Zlatan Muslimović nije bio u sastavu kineskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.