Misimović: U Galatasarayu sam bio dežurni Hagijev krivac

Intervju za turski Ensohaber

Misimović: U Galatasarayu sam bio dežurni Hagijev krivac

Turski Ensonhaber donio je zanimljivu priču o našem Zvjezdanu Misimoviću koji je jedan kraći period svoje karijere proveo u Turskoj. 

Nakon uspjeha sa Wolfsburgom, Miske je potpisao za Galatasaray, ali se ubrzo našao u nemilosti trenera Georgea Hagija zbog čega je napustio Istanbul i potpisao za Dinamo iz Moskve.

„Galatasaray nije igrao onako kako sam priželjkivao. Bila je to samo loša sreća. Shvatio sam da u Turskoj stvari ne stoje onako kako sam ja zamišljao,“ izjavio je Misimović za Ensohaber, te dodao:

„Kada sam došao trener je bio Rijkaard, da bi nakon njega došao Hagi. Proglasio me je krivcem jer sam žvakao žvakaću gumu, to je zaista smiješno. Ima trenera koji kada ide po zlu uvijek u pojedincima traže krivce. Ja sam bio Hagijev krivac u Galatasarayu.“

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Priznao je da i danas ima dosta prijatelja u Turskoj, te da prati dešavanja u Galati.

„Život u Istanbulu bio je jako lijep. Još uvijek imam prijatelje tamo. Pratim Galatu u Ligi prvaka, baš kao i Besiktas,“ kazao je Misimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.