Misimovićev saigrač iz Kine okačio kopačke o klin

Mike Hanke rekao zbogom fudbalu

Misimovićev saigrač iz Kine okačio kopačke o klin

Nakon što se vratio iz Kine, gdje je dijelio svlačionicu sa nekadašnjim reprezentativcem BiH Zvjezdanom Misimovićem, bivši njemački reprezentativac i fudbalera Borussije M'gladbach Mike Hanke odlučio je reći zbogom fudbalu.

Iako Hanke ima 31 godinu, odlučio je okačiti kopačke o klin, a prema svemu što je rekao glavni razlog je izmorenost.

Bivši napadač reprezentacije Njemačke u kojoj je zapaženu ulogu imao na Svjetskom prvenstvu 2006. godine imao je osam ponuda iz 2. Bundeslige, ali će se prema svemu sudeći Hanke posvetiti radu na socijalnim mrežama.

"Jednostavno nemam više želje. Vrijeme provedeno u Gladbachu je bilo tako intenzivno, da mi sada nešto fali onih posljednjih 10% snage, kako bi svako jutro vozio na trening", rekao je Hanke, te dodao:

"Još u Freiburgu sam osjetio da ne mogu da pratim ritam mlađih momaka, da mi to pada teško".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije