Mitrović bogatoj kolekciji žutih dodao i crveni karton

Loša reputacija mu se obila o glavu

Mitrović bogatoj kolekciji žutih dodao i crveni karton

Novi fudbaler Newcastlea Aleksandar Mitrović je u Englesku stigao s reputacijom prgavog fudbalera sklonog incidentima i nedoličnom ponašanju.

Iako je riječ o vrhunskom napadaču, Mitrovića kroz karijeru prate brojne kontroverze, pa je zbog toga dobio nadimak 'srbijanski Balotelli'.

 Loša reputacija se Mitroviću obila o glavu u susretu Newcastlea i Arsenala, koji je u tijeku. Reprezentativac Srbije je zbog jednog grubog starta na igrača bez lopte dobio direktan crveni karton i tako napravio medvjeđu uslugu svojim saigračima.

Mitrović i dalje čeka na debitantski gol u novom klubu, a do sada se najviše "proslavio" grubom igrom. Suci u Engleskoj nimalo ne tolerišu njegovo ponašanje, pa je tako u debitantskoj utakmici za Newcastle požutio nakon samo 12 sekundi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugoj utakmici za Svrake su mu za javnu opomenu trebale dvije minute, da bi crvenim kartonom protiv Arsenala samo zaključio svoj buran početak u Newcastleu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.