Mitrović: Prekidi su naša šansa

Napadač Srbije o slabostima Gruzije

Mitrović: Prekidi su naša šansa

D. Vejo

Iako nema kontinuitet igranja u klubu, Aleksandar Mitrović najvjerovatnije će biti starter u kvalifikacionom meču protiv Gruzije.

Susret u Tbilsiju mogao bi biti odlučujući kada je u pitanju odlazak Orlova na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Motivacije kako kažu ne nedostaje, a dobro poznaju i slabosti predstojećeg rivala.

"Ovo je najteži meč do sada. Ne možemo u utakmicu da uđemo po principu lako ćemo, jer nećemo to nam se mnogo puta odbilo o glavu do sada. Znamo da imaju dosta rupa u odbrani, prekidi bi bili naša šansa, na to se baziramo jer smo bolji u skoku. Ukoliko budemo na nivou kao u mečevima sa Austrijom i Velsom, neće biti problema", zaključio je Aleksandar Mitrović.

Prije ove utakmice, Srbija zauzima drugu poziciju u grupi D sa osam bodova, dva manje od prvoplasirane Irske, a meč sa Gruzijom na programu je sutra od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi