Mjesecima ne primaju plate, a srušili prvaka

Veliko srce Istre

Mjesecima ne primaju plate, a srušili prvaka

E. Škorić

Iako im je nogomet donekle u drugom planu, pa se bore za vlastitu egzistenciju, to ih nije spriječio da prirede veliku senzaciju.

U istarskom derbiju Istra je u Puli ugostila Rijeku, pa je ostvarila minimalnu pobjedu, koju ruku na srce niko nije ni očekivao.

Puljani su golom Puclina iz 17. minute došli do pobjede, čime su pokazali da novac ne igra ključnu ulogu u sportu. Oni, naime, mjesecima ne primaju platu u klubu, ali su za svoje vjerne navijače ostvarili veliku pobjedu.

Srušili su aktuelnog prvaka i znatno bogatijeg rivala, te su zadržali nadu da se mogu spasiti i izaći iz nikad teže situacije.

Nakon ovog meča, Rijeka ostaje druga sa 25 bodova i ovo joj je već treći poraz u sezoni, dok je Istra sada osmoplasirana sa devet bodova i nastavit će borbu za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije