Mlada bh. nada u debiju zaintrigirala navijače Dinama

U pet minuta dva gola

Mlada bh. nada u debiju zaintrigirala navijače Dinama

Mladi bh. fudbaler Alen Jurilj uspio je zaintrigirati navijače Dinama u svom prvom nastupu za zagrebački klub.

Jurilj je tokom ljeta na Maksimir stigao iz NK Zagreb, a priliku da upiše prve minute za seniore Dinama dobio je jučer kada mu je trener Mario Cvitanović ukazao šansu u Kup utakmici protiv niželigaša Borca iz Imbriovca (6:0). 

Priliku za igru Jurilj je dobio u 85. minuti i svojih "pet minuta" je doslovce iskoristio. Na svom debiju Jurilj se predstavio sa dva pogotka, što je oduševilo navijače Dinama kojima je dosad ovaj 21-godišnji fudbaler bio nepoznato ime. 

Za očekivati da će sin Ivana Jurilja, nekadašnjeg igrača Veleža, kroz Kup utakmice i u narednom periodu dobijati šansu u Dinamu, što će mu biti prilika za proboj u seniorku momčad. U isto vrijeme će potrebno iskustvo prikupljati igrajući u drugoj ligi za Dinamove rezerve. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Jurilj je do sada bio pozivan u gotovo sve omladinske selekcije BiH. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi