Mlada zvijezda Barce sanja dres Maroka, ali uzalud

FIFA mu ne da da igra za Maroko

Mlada zvijezda Barce sanja dres Maroka, ali uzalud

E. Škorić

Mladi veznjak Munir El Haddadi želi da igra za reprezentaciju Maroka, ali Svjetska nogometna federacija (FIFA) mu to ne dozvoljava.

Barcelonin ofanzivac odlučan je da zamijeni dres Španije s dresom Maroka, ali FIFA mu ne dozvoljava da promijeni nacionalni tim, iako je jučer bilo priča da je dobio zeleno svjetlo za promjenu sportskog državljanstva.

On je 2014. godine zaigrao u utakmici kvalifikacija za EP protiv Makedonije u dresu Španije i stoga sada nema pravo nastupa za drugu reprezentaciju.

"Niko nas nije kontaktirao u vezi Munira El Haddadija ili Marokanskog nogometnog saveza", saopšteno je iz FIFA, a Munir će definitivno ostati bez šansi da zaigra u zemlju odakle potiče.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Munir ima 21 godinu i rođen je u Madridu, no njegovi korijeni su iz Maroka. Igrač je Barcelone, ali je prošle sezone boravio na posudbi u Valenciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi