Mladi Bosanac zaludio Evropu, Inter ga želi što prije

Haksabanović na meti mnogih klubova

Mladi Bosanac zaludio Evropu, Inter ga želi što prije

E. Škorić

Mladi švedski reprezentativac Sead Haksabanović nalazi se na meti Intera.

Sead je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali je postao prošle godine najmlađi igrač koji je nastupao u Prvoj ligi Švedske.

Za ovog 16-godišnjaka zanimalo se ranije dosta velikih klubova, a švedski mediji pišu da je trenutno na radaru Intera.

Haksabanović igra na poziciji isturenog veznog igrača, a u Halmstadu je od prošle sezone. Ranije je nastupao za U-19 selekciju Švedske.

Švedski portali pišu da ga žele njemački i belgijski klubovi, a u Halmstadu su svjesni da će ga teško zadržati u svojim redovima.

"Oprezan sam, ali i optimističan u isto vrijeme. No, priznajem da je značajno porastao interes za Haksabanovića u posljednje vrijeme", rekao je Janne Jonsson, tehnički direktor švedskog kluba.

"Na telefonu sam po tri sata dnevno. Neki klubovi su ga pratili godinama. Ja želim svom sinu najbolje, klub gdje će igrati redovno. Finansije nisu ključne, bitno je da on igra tamo gdje ode, da ima povjerenje trenera i da je u dobrom okruženju. Moram misliti samo najbolje za njega", rekao je njegov otac i menadžer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi