Mladi Brazilac odbio Juventus, Atletico Madrid i Wolfsburg
Foto: EPA

Lyanco novo pojačanje Torina

Mladi Brazilac odbio Juventus, Atletico Madrid i Wolfsburg

Odbrambeni igrač brazilskog Sao Paola, Lyanco, odbio je mogućnost prelaska u nekolicinu evropskih velikana, tvrdi njegov menadžer.

Mladi Brazilac je u srijedu postao igrač Torina, a svojim novim saigračima će se pridružiti na pripremama za sljedeću sezonu.

"Juventus, Atletico Madrid i Wolfsburg su bili veoma zainteresovani, razgovarali smo sa svima, čak i posjetili njihove trening centre", izjavio je njegov menadžer Federico Moraes.

"Na kraju je njegov izbor bio da ode u Torino. Tamo će odmah igrati, tamo će imati trenera koji će doprinijeti njegovom razvoju", dodao je Moraes.

Lyanco čije je puno ime Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnović vuče korijene iz Srbije, pa je tako ovaj 20-godišnjak nastupao za U19 reprezentaciju ove zemlje, da bi se, ipak, vratio u dres države u kojoj je rođen, pa je zadnje reprezentativne nastupe zabilježio u dresu U20 reprezentacije Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi