Mlađi Halilovićev brat napravio iznenađujući transfer

Napustio Udinese

Mlađi Halilovićev brat napravio iznenađujući transfer

Dino Halilović (19), mlađi brat Alena Halilovića, vratio se u Hrvatsku i zamijenio Udinese sa Istrom 1961. 

Igrač koji je karijeru počeo u Dinamu prije dvije godine je otišao u Udinese, međutim sada se odlučio za ulazak u seniorski fudbal i u narednom periodu će nastupati za Istru 1961 koja se takmiči u 1. HNL. 

Halilović je prvi igrač koji je pojačao pulski tim ovog ljeta, a kako je navedeno na klupskoj stranici, potpisao je ugovor u trajanju od dvije godine i priključio se ostatku ekipe na Pohorju. 

"Neko vrijeme sam se već dogovarao neko vrijeme i napokon sam i došao. Pratim hrvatsku ligu, dobro poznajem Istru 1961 za koju smatram da je dobar prvoligaš i jedan veliki korak naprijed za mene. Nadam se da će trener i vodstvo kluba biti zadovoljni mojim igrama i da ću se dokazati i iskoristiti ukazano povjerenje", rekao je Halilović na predstavljanju.

Mlađi sin bivšeg bh. reprezentativca Sejada Halilovića prema Transfermarktu vrijedi 100.000 eura. Primarno je igrač veznog reda, a prošle sezone je odigrao 26 utakmica u Primaveri B te zabio četiri gola. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi