Mladog golmana Manchestera traži čak 14 klubova

Veliki talenat

Mladog golmana Manchestera traži čak 14 klubova

Mladom golmanu Manchester Uniteda Deanu Hendersonu se vjerovatno smiješi dobra karijera. On se trenutno nalazi na posudbi u ekipi Shrewsbury Towna, a ugovor sa Manchester Unitedom mu ističe narednog ljeta.

To su primjetili brojni evropski klubovi, tačnije njih 14, i svi ga žele vidjeti u svojim redovima, barem tako izvještava engleski The Mirror. 

Podsjetimo, Henderson je bio član Engleske U20 reprezentacije koja je prošlog ljeta osvojila Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv Venezuele u velikom finalu. On je tada privukao pažnju engleskih timova, ali osim njih interesuju se i tri evropska velikana. Arsenal, Tottenham, Chelsea, Watford, Stoke City, WBA, Southampton, Aston Villa, Wolves, Nottingham Forest, Udinese, Benfica i Olympiakos su zainteresovani za usluge ovog golmana koji ima tek 20 godina. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je karijeru započeo u Manchester Unitedu, a do sada je, prije Shrewsburyja bio na posudbama u Stockportu i Grimbseyju. Ugovor mu sa Crvenim đavolima ističe narednog ljeta, a teško je vjerovati da će uskoro dobiti priliku na golu pored Davida De Gee, Sergija Romera i Joela Pereire. 

Pregovori oko njegovog novog ugovora će sigurno biti vođeni, a zainteresovani timovi će pričekati da vide kako se situacija odvija kada je u pitanju ovaj talentovani golman. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi