Mnogi su iznenađeni, ali on je najtrofejniji igrač svijeta!

Ni Messi, ni Ronaldo...

Mnogi su iznenađeni, ali on je najtrofejniji igrač svijeta!

Teme:

Iako većina fudbalskih zaljubljenika smatra da je najtrofejniji igrač na svijetu Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Xavi ili Zlatan Ibrahimović, odgovor na to pitanje je iznenađujući.

Fudbaler sa najviše osvojenih klupskih titula je Brazilac Maxwell, koji je igrajući u ligama pet zemalja osvojio nevjerovatnih 36 titula.

Maxwell se na ovoj zanimljivoj listi izjednačio sa legendarnim Ryanom Giggsom, koji je sve titule osvojio unutar jedne lige i samo sa Manchester Unitedom.

Svoj 36. klupski trofej u karijeri Maxwell je proslavio prije dvije sedmice kada je sa svojim PSG-om savladao Monaco sa 4:1 u finalu francuskog Liga Kupa.

Iskusni Brazilac je tokom bogate karijere nastupao za Cruzeiro, Ajax, Inter, Empoli, Barcelonu i PSG i za impresivnu statistiku mu je, ruku na srce, uveliko pomoglo i to što je igrao za klubove prepune zvijezda koji dominiraju, ili su u to vrijeme dominirali u svojim ligama.

Uprkos velikim klupskim uspjesima, Maxwell nikada nije igrao bitnu ulogu u reprezentaciji Brazila za koju je odigrao samo deset utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi