Mnogo zvijezda na spisku U-21 Italije za Evropsko prvenstvo
Foto: EPA

Tim kakvog se ne bi postidjele ni mnoge A selekcije

Mnogo zvijezda na spisku U-21 Italije za Evropsko prvenstvo

U Poljskoj će 18. juna biti otvoreno Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine na kojem će učestvovati i Italija.

Mladi Azzurri će biti jedni od glavnih favorita s obzirom na ekipu s kojom raspolažu, a selektor Gigi Di Biagio je jučer saopštio spisak fudbalera na koje će računati na predstojećem prvenstvu.

Na njemu se nalazi zaista veliki broj kvalitetnih fudbalera, slobodno se može reći i zvijezda, a tima s kakvim raspolaže U-21 Italije se ne bi postidjele ni mnoge evropske A selekcije.

Između ostalih, na spisku su Donnarumma, Berardi, Bernandeschi, Gagliardini, Rugani, Benassi...

Golmani: 17 Alessio Cragno (Benevento), 1 Gianluigi Donnarumma (Milan), 19 Simone Scuffet (Udinese)

Odbrana: 3 Antonio Barreca (Torino), 14 Davide Biraschi (Genoa), 2 Davide Calabria (Milan), 13 Mattia Caldara (Atalanta), 12 Andrea Conti (Atalanta), 22 Alex Ferrari (Verona), 23 Nicola Murru (Cagliari), 4 Daniele Rugani (Juventus)

Vezni red: 15 Marco Benassi (Torino), 5 Danilo Cataldi (Genoa), 18 Roberto Gagliardini (Inter), 8 Alberto Grassi (Atalanta), 21 Manuel Locatelli (Milan), 6 Lorenzo Pellegrini (Sassuolo)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: 7 Domenico Berardi (Sassuolo), 10 Federico Bernardeschi (Fiorentina), 9 Alberto Cerri (Pescara), 20 Federico Chiesa (Fiorentina), 16 Luca Garritano (Cesena), 11 Andrea Petagna (Atalanta)

Italija se nalazi u grupi sa Njemačkom, Češkom Republikom i Danskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi