Moćni Bayern razbio TSG, remi u derbiju Vestfalije

Bundesliga, 12. kolo

Moćni Bayern razbio TSG, remi u derbiju Vestfalije

Gdje su stali prije reprezentativne pauze tu su fudbaleri Bayerna iz Minhena nastavili i nakon reprezentativnih obaveza, a u okviru 12. kola Bundeslige na Allianz-Areni izabranici Pepa Guardiole savladali su Hoffenheim sa 4:0.

Iako je u posljednjem meču zamijenjen zbog povrede, mjesto u početnom sastavu TSG-a našao je fudbalski reprezentativac BiH Ermin Bičakčić. Ipak, ni on nije uspio da u 23. minuti susreta spriječi Götzea da Bavarce dovede u vodstvo. I nakon vodstva domaći su nastavili igrati agresivno, a pet minuta prije kraja prvog poluvremena Lewandowski je udvostručio vodstvo Bavaraca. Robben je pogodio u 82. minuti utakmice za 3:0, a Rode je postavio konačnih 4:0.

U derbiju Vestfalije BVB je odigravši 2:2 remizirao na gostovanju kod Paderborna. Već u 12. minuti Aubameyang je pogodio za vodstvo Milionera. Isti fudbaler je u 25. minuti imao odličnu priliku da poveća prednost gostiju, ali njegov udarac prolazi pored desne stative gola domaćeg sastava.

Tri minute kasnije BVB je po drugi put zatresao mrežu Krusea, ali je Mkhitaryan bio u ofsajd poziciji. Dobru predstavu u prvom poluvremenu Aubameyang je krunisao asistencijom za gol Marca Reusa u prvoj minuti sudijske nadokade prvih 45 minuta. Mjesto u početnom sastavu novajlije našao je i potencijalni reprezentativac BiH i nekadašnji fudbaler Borussije, Mario Vrančić. Domaći su uspjeli smanjiti u 60. minuti preko Ruppa, a samo minut nakon ulaska u igru Saglik je u osam minuta prije kraja meča pogodio za konačnih 2:2.

U jednom od derbija ovoga kola Schalke je na svojoj Veltins-Areni sa 3:2 savladao Wolfsburg. Rudari su u pravom 'blitzkriegu' Vukovima za 25 minuta igre postigli tri gola. Choupo-Moting je načeo mrežu gostiju u 10. minuti, a dvanaest minuta kasnije 'kraljevsko-plavi' su vodili sa 2:0 golom istog fudbalera. U 25. minuti već je bilo 3:0 za domaće nakon gola Fuchsa. Ivica Olić je u 37. minuti smanjio na 3:1, a konačnih 3:2 postavio je Bendtner u 74. minuti susreta.

U duelu Hannovera i Bayera nije bilo golova u prvom poluvremenu, ali već u prvoj minuti drugog dijela igre gosti su poveli golom Kießlinga, a asistirao mu je Castro koji je u 46. minuti utakmice zamijenio Rolfesa. Son Heung-Min je u 59. minuti vodstvo ekipe Emira Spahića povisio na 2:0, a samo minut kasnije Gulselam je smanjio na 2:1. Bellarabi je u 71. minuti pogotkom za 3:1 ovjerio pobjedu Apotekara.

Freiburg je na gostvanju kod Mainza stigao do svog šestog ovosezonskog remija, a nakon što su gosti od 27. minute gubili sa 1:0, uspjeli su kreirati totalni preokret u nastavku meča. Ipak, na kraju je gol Bella dvije minute prije kraja donio bod domaćem sastavu. Remi svog kluba bh. reprezentativac Mensur Mujdža odgledao je sa klupe.

Rani gol Nordtveita za vodstvo Borussije M'gladbach nije mirisao na drugi ovosezonski poraz ekipe Luciena Favrea. Gosti iz Frankfurta su sa tri gola u drugompoluvremenu stiglido zaslužene pobjede od 3:1, a za Eintracht su pogađali Stendera, Meier i Inui.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 12. kolo:
Bayern – Hoffenheim 4:0 (Götze 23, Lewandowski 40, Robben  82, Rode 88)
Hannover – Bayer Leverkusen 1:3 (Gulselam 60 / Kießling 46, Son Heung-Min 59, Bellarabi 71)
Mainz – Freiburg 2:2 (Diaz 27, Bell 88 / Schmid 30, Mehmedi 58)
Borussia M'gladbach – Eintracht Frankfurt 1:3 (Nordtveit 5 / Stendera 54, Meier 57, Inui 74)
Paderborn – Borussia Dortmund 2:2 (Rupp 60, Saglik 82 / Aubameyang 12, Reus 45+1)
Schalke – Wolfsburg 3:2 (Choupo-Moting 10, 22, Fuchs 25 / Olić 37, Bendtner 74) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.