Moćni Chelsea protutnjao Gelsenkirchenom

Plavci razmontirali Schalke

Moćni Chelsea protutnjao Gelsenkirchenom

Teme:

Fudbaleri Chelseaja su ubjedljivom pobjedu od u Gelsenkirchenu osigurali prvo mjesto u grupi G. Plavci su protiv Schalkea u gostima slavili sa i više nego ubjedljivih 5:0.

Odmah na startu vidjelo se koji će tim voditi glavnu riječ u ovom susretu. Igrao se drugi minut kada je John Terry pogodio za vodstvo Plavaca. Rezultat od 1:0 bio je aktuelan do 29. minute kada je Willian povisio na 2:0, a do poluvremena je Kirchoff autogolom doveo svoj tim u bezizlaznu poziciju.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Chelsea je bio nadmoćan u odnosu na današnjeg rivala, a u finišu susreta viđena je prava kanonada. Rezervista Drogba je u 76. minuti donio svom timu prednost od 4:0, da bi samo dvije minute kasnije Ramires postavio konačan rezultat utakmice.

Chelsea je pobjedom od 5:0 sebi obezbijedio prvo mjesto na tabeli grupe G dok će se borba za drugu poziciju voditi između Sportinga i Schalkea. 

Liga prvaka, grupa G:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Schalke - Chelsea 0:5 (Terry 2', Willian 29', Kirchoff ag 44', Drogba 76', Ramires 78')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.