Modić: Zeman me pozvao u Lugano

Andrej Modić za SportSport.ba

Modić: Zeman me pozvao u Lugano

D. Kurbegović

Nogometaši Milana ove sezone imaju cilj vratiti se u vrh nogometa u Italiji, tako su i proteklih dana aktivni na merkatu, tako da su doveli neke igrače, a imaju u planu još ojačati svoju ekipu.

Jedan od najvećih klubova na svijetu brine i o svojoj budućnosti, a u nju svakako spada i mladi reprezentativac BiH 19-godišnji veznjak Andrej Modić. Ovaj igrač će narednu sezonu provesti na posudbi u Švicarskoj, što je potvrdio i za SportSport.ba

"Istina je Milan me šalje godinu dana na posudbu u švicarski Lugano, riječ je o ekipi koja je prošle sezone izborila ulazak u najviši rang takmičenja, tako da će ove sezone igrati protiv Basela, Grasshoppersa, Young Boysa i ostalih jakih ekipa. Prelasku u ovaj klub dosta je kumovao i trener Zdenek Zeman, veliko ime kada je u pitanju trenerska karijera u italijanskom nogometu. On me pozvao da dođem u klub, budući da je i on preuzeo trenersko kormilo i ozbiljno računa na mene kada je u pitanju naredna sezona", ističe Modić.

Najbitnije su mu utakmice, a nada se brzom povratku i debiju za Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mlad sam igrač i najbitnije je da imam utakmica u svojim nogama, imam ugovor s Milanom do 2018. godine i vjerujem da ću u narednih godinu-dvije zaigrati za seniorsku ekipu u ligi. Milan će se u narednim godinama sigurno vratiti u vrh nogometa u Italiji i Evropi, a naravno da mi je želja da budem dio toga svega. Lugano će za mene biti sigurno dobra odskočna daska i prilika da se dobrim igrama vratim u Milan", kazao je za SportSport.ba bivši juniorski i aktuelni mladi reprezentativac BiH.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.