Modrić ne igra protiv Barce zbog kartona od prije tri godine
Foto: EPA

Bizaran razlog

Modrić ne igra protiv Barce zbog kartona od prije tri godine

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Luka Modrić neće igrati protiv Barcelone u prvom meču španskog Superkupa.

Glavna poluga Kraljeva na sredini terena nema pravo nastupa u prvoj utakmici Superkupa i njega u nedjelju nećemo gledati na Nou Campu u prvom ovosezonskom El Clasicu.

Razlog što Modrić ne može igrati je sasvim bizaran. On je prije tri godine zaradio crveni karton u duelu Superkupa protiv madridskog Atletica i kako nije imao priliku da odradi kaznu ranije, hrvatski veznjak neće moći nastupiti u velikom El Clasicu protiv najvećeg rivala Barcelone.

Dobra vijest je svakako da je Modrić suspendovan na samo jedan meč, pa će treneru Zinedineu Zidaneu biti na raspolaganju za revanš koji se igra naredne srijede na Santiago Bernabeu.

Ipak, sa ili bez Modrića, dva El Clasica u samo tri dana sigurno će nam donijeti dosta uzbuđenja, a na kraju će se radovati samo jedna ekipa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoće li ti biti aktuelno prvak Real Madrid ili pobjednik Kupa kralja Barcelona, saznaćemo narednog četvrtka u ranim jutarnjim satima, jer će revanš u Madridu početi u 23 sata po našem vremenu.

Nedjeljni meč na Nou Campu počinje od 22 sata.



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije