Modrić objasnio kako je Zidane otkrio slabosti Juventusa
Foto: EPA

Detalj koji je odlučio finale

Modrić objasnio kako je Zidane otkrio slabosti Juventusa

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida u subotu su u velikom finalu Lige prvaka savladali Juventus s ubjedljivih 4:1.

Kraljevski klub je osvojio svoju 12. titulu prvaka Evrope i postao je prvi klub koji je uspio odbraniti trofej Lige prvaka. Iako se Stara dama dobro držala u prvom dijelu u nastavku meča igrali su očajno, te su na kraju poraženi s visokih 4:1.

Vezni igrač Reala, Luka Modrić, ponovo je odigrao sjajan meč, a nakon utakmice je izjavio šta je presudilo da Kraljevi lakše od očekivanog slave protiv Juventusa.

"Zidane i njegovi pomoćnici su odlično otkrili Juventusove slabosti u odbrani. U pripremi utakmice vježbali smo najviše povratne lopte, jer je zaključeno da njihova odbrana odlično reaguje na centaršuteve. Prizemna lopta im je problem i to se dokazalo. To smo u radili i na taj način smo im dali tri gola. Svaka čast Zidaneu što je uočio to, jer je to odlučilo ovo finale", rekao je Modrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi