Modrić se oglasio nakon psovanja slovenačkom sudiji

Uputio izvinjenje

Modrić se oglasio nakon psovanja slovenačkom sudiji

Hrvatski nogometaš Luka Modrić burno je reagovao nakon jedne sudijske odluke pred kraj revanš meča polufinala Lige šampiona između Real Madrda i Manchester Cityja.

Luka je tada glavnom sudcu Damiru Skomini opsovao 'slovenačku mater', a njegov gest izazvao je negativne reakcije širom Evrope.

Par dana kasnije, Luka se u izjavi za Jutarnji list izvinio Skomini i slovenačkom narodu.

"Tek kada sam vidio snimak, postao sam svjestan svoje prostačke reakcije. U grotlu Bernabeua i napetosti posljednjih minuta veoma važne polufinalne utakmice, ponijela me euforija na trenutak", rekao je Modrić i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sada mi je veoma neugodno zbog ružne reakcije i psovke, tim prije jer to nije moj običaj. Zato se izvinjavam prije svega sudiji Skomini, a potom i svim ljudima, posebno u Sloveniji, koje je uvrijedila moja prostačka reakcija".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi