Modrićeva punica svjedočila, Mamić napustio sudnicu

Nastavljeno suđenje

Modrićeva punica svjedočila, Mamić napustio sudnicu

E. Škorić

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje gazdi Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru. 

USKOK ih tereti da su oštetili GNK Dinamo za nešto manje od 116 miliona kuna, a državni proračun za barem 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza, uglavnom posredstvom transfera igrača.

Danas je svjedočila punica Luke Modrića Vesna Juraić, računovotkinja Dinama u inkriminiranom periodu.

"Bila sam računovotkinja Dinama od 1996. do 2009. godine. Sredinom 2008. godine izbivala sam s posla zbog osobnih razloga. Povremeno sam dolazila na posao do sredine 2009. godine, kada sam konačno i prestala raditi u Dinamu. Ja sam punica Luke Modrića. Poznata mi je agencija Mamić Sport Agency, čiji je vlasnik bio Zdravko Mamić. Bila sam zaposlenica Dinama, ali sam kratko vrijeme vodila i knjigovodstvo za tu agenciju. Ne sjećam se točno u kojem razdoblju. Nisam znala da sklapaju ugovore s igračima. Bavila sam se knjiženjem virmana, putnih troškova, plaća, faktura telefonskih računa", kazala je Juraić, odgovarajući na pitanja Tončija Petkovića iz USKOK-a, prenosi Index.hr.

Ona je također istakla da je vodila dio knjiženja poslova Modrića dok je ovaj igrao u Dinamu.

"Radila sam za Luku u smislu knjiženja poreza na dohodak po odbitku, što je konačni obračun i nema završnog računa. Poznato mi je da svaki igrač koji vodi obračun poreza po odbitku nema obvezu podnositi završni račun."

Zdravko Mamić je bio opomenut tokom suđenja, kada je Krušlin pokušao da unese odgovor Modrićeve punice na pitanje je li imala neku drugu dokumentaciju osim spomenutih ugovora o transferu te aneksa.

Sudija Krušin odlučio je da do kraja ročišta isključi Mamića, koji je teško podnosio određene situacije tokom suđenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi