"Modriću nisu dali ući u kafić, puštaju samo starije od 16"

Dovani Roso otkrio anegdotu iz 2006. godine

"Modriću nisu dali ući u kafić, puštaju samo starije od 16"

Nevjerovatno zvuči činjenica da će Luka Modrić narednog mjeseca napuniti čak 31. godinu.

Mnogi ga zbog njegovog mladalačkog lica smatraju daleko mlađim, ali i Luka uskoro ulazi u red igrača koji su polako na zalasku karijere.

Modrić je tokom svih ovih godina izrastao u jednog od najboljih veznih fudbalera na svijetu, ali on se nerado sjeća 2006. godine.

Tada je reprezentacija Hrvatske, predvođena Slavenom Bilićem, gostovala u Izraelu u okviru kvalifikacija za Euro 2008, a u razgovoru za Sportske novosti nekadašnji reprezentativac Hrvatske Dovani Roso otkrio je veoma zanimljivu anegdotu iz te noći.

"Nakon što smo te noći slavili protiv Izraela, odveo sam Darija Srnu, Luku Modrića i još nekoliko fudbalera na večeru. Nakon toga, otišli smo i na jedno piće u klub, ali momci koji su radili na ulazu nisu htjeli pustiti Modrića da uđe te su rekli da puštaju samo one preko 16 godina. Svi smo se nasmijali i objasnili ko je taj 'dječak'. Sada svi znaju ko je Luka Modrić", rekao je Roso.

Podsjetimo, Modrić je tada imao 21 godinu i igrao je za Dinamo Zagreb. Hrvatska je te noći slavila sa 4:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi