Monaco bolji od Bayera, Zenitu tri boda u Lisabonu
Foto: EPA

Liga prvaka

Monaco bolji od Bayera, Zenitu tri boda u Lisabonu

E. Škorić

Monaco je slavio protiv Bayera, dok je u drugom susretu prvog kola grupe C Lige prvaka Zenit razočarao navijače Benfice. 

Zenit je u Lisabonu gostovao Benfici, koja je daleko kvalitetom od one ekipe iz proteklih sezona. Rasprodani portugalski div poražen je na svom Da Lužu sa 2:0.

Poveo je gostujući sastav nakon samo pet minuta igre, kada je Brazilac Hulk matirao Artura. Upravo je brazilski golman dobio direktan crveni karton u 18. minuti.

Danny je ubacio iz kornera u 22. minuti, Axel Witsel je glavom zahvatio loptu, koja je prošla gol-crtu, pa je opravdano sudija pokazao na bijelu tačku. Benfica s igračem manje nije uspjela da parira Zenitu, koji je utakmicu mirno priveo kraju i osvojio vrijedne bodove na startu grupne faze.

Zanimljiv meč odigrali su u Kneževini Monaco i Bayer Leverkusen, u čijem sastavu je svih 90 minuta igrao bivši bh. reprezentativni kapiten Emir Spahić. Francuzi, koji su ovog ljeta ostali bez glavnih zvijezda, Radamela Falcaa i Jamesa Rodrigueza, uspjeli su doći do pobjede.

Joao Moutinho je u 61. minuti postigao pogodak koji je bio koban za Apotekare. 

Grupa C, 1. kolo:
Monaco - Bayer 1:0 (Moutinho 61)
Benfica - Zenit 0:2 (Hulk 5, Witsel 22)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Goal Joao Moutinho Monaco 1 - 0 Leverkusen by ajmir_khan41

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.