Monaco imao šansu da zaradi čak pola milijarde eura
Foto: EPA

Od transfera igrača

Monaco imao šansu da zaradi čak pola milijarde eura

E. Čaušević

Monaco je u minulom ljetnom prelaznom roku bio stanica za mnoge evropske velikane.

Nakon fenomenalne sezone i osvajanja titlue prvaka u Francuskoj čelnici Monaca odlučili su da prodaju neke od najboljih igrača. Prvi je Kneževinu napustio Bernardo Silva koji je potpisao za Manchester City, a nekoliko sedmica kasnije njegovim stopama krenuo je Benjamin Mendy.

Put Engleske odlučio je da ide i Tiemoue Bakayoko koji je karijeru nastavio u Chelseaju. Zadnji koji je napustio klub je vjerovatno i najveća zvijezda ekipe Kylian Mbappe koji je otišao u PSG na posudbu, ali uz klauzulu da Parižani moraju otkupiti njegov ugovor narednog ljeta za 180 miliona eura.

Potpredsjednik Monaca, Vadim Vasilyev, priznao je da će klub zaraditi oko 360 miliona eura od ovih transfera, ali da je to moglo biti skoro duplo više da su prodali Lemara i Fabinha.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ovo je novi rekord da je klub od prodaje igrača zaradio 360 miliona eura. Zarada od prodaje igrača je mogla biti i pola milijarde eura, ali odlučili smo da zadržimo neke igrače. Znali smo da bukvalno prodajemo one najbolje i prihvatili smo to. To je jednostavno način da preživimo jer mi nemamo doprinose kao neki klubovi. Pa, Arsenal od karata za jednu utakmicu zaradi ko mi za cijelu sezonu i to vam sve govori", rekao je Vasilyev, te dodao:

"U našoj akademiji ponikli su Thierry Henry, David Trezeguez, Lilian Thuram, a Kylian Mbappe je samo potvrda da radimo sjajan posao s mladim igračima. No, razlike između nas i engleskih ekipa je ogromna i zbog toga nismo u stanju da zadržimo sve zvijezde".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi