Monaco je novi prvak Francuske!
Foto: EPA

Kneževi ovjerili titulu pobjedom nad St. Etienneom

Monaco je novi prvak Francuske!

Monaco je pobjedom nad St. Etienneom rezultatom 2:0 ovjerio titulu prvaka Francuske, pa je veliko slavlje na stadionu Louis II moglo početi.

Ekipa Monaca je dominiriala od samog starta utakmice, a za erupciju oduševljenja navijača Monaca odgovorni su bili Mbappe i Falcao kada je nakon njihove akcije Monaco poveo sa 1:0 u 19. minuti susreta. Asistent je bio iskusni Falcao dok je mladi Mbappe zatresao mrežu.

I nakon gola, Monaco je držao tok utakmice pod svojom kontrolom, a gol Germaina u trećoj minuti sudijske nadoknade je bio potvrda pobjede i znak da proslava titule može početi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi