Monaco nakon penala izbacio Lyon, PSG siguran

Liga kup Francuske

Monaco nakon penala izbacio Lyon, PSG siguran

E. Škorić
Teme:

PSG je preokreotm slavio u Ajacciou i prošao u četvrtfinale francuskog Liga kupa, dok je Lyon nakon jedanaesteraca ispao od Monaca.

PSG je u kombinovanom sastavu, bez Zlatana Ibrahimovića, slavio u gostima kod Ajaccioa s 3:1. Domaći su poveli preko Cavallija u 27. minuti, koji je pogodio s penala.

Parižani su u nastavku preokrenuli. Cavani u 55. pogađa za 1:1, a u zadnjih desetak minuta Aurier i Bahebeck donose siguran trijumf bogatom klubu i aktuelnom prvaku Francuske.

Potencijalni bh. reprezentativac Sanjin Prcić igrao je 65 minuta za Rennes, koji je golom Armanda iz 69. minute stigao do pbojede nad drugoligašom Creteilom.

Dalje ide i Saint-Etienne, koji je s 1:0 slavio u Lorientu. Jedini gol postigao je Hamouma u 48. minuti.

Najzanimljivije bilo je u Lilleu i Lyonu, a na oba susreta nije bilo pobjednika nakon regularnih 90 minuta. Lyon i Monaco odigrali su 0:0, 1:1 u produžecima. Lacazette i Ferreira su pogađali mreže. U izvođenju penala je više sreće imao gostujući tim.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bordeaux je preko Mariana poveo u Lilleu u 16. minuti, ali je Frey u 30. izjednačio i postavio konačnih 1:1. Mreže su mirovale u produžecima, a izvođenje jedanaesteraca više je odgovaralo domaćim igračima.

Liga kup, osmina finala:
Lorient - Saint-Etienne 0:1 (Hamouma 48)
Ajaccio - PSG 1:3 (Cavalli 27 - penal/ Cavani 55, Aurier 80, Bahebeck 84)
Arles-Avingon - Guingamp 0:2 (Mandanne 13, Beauvue 68)
Rennes - Creteil 1:0 (Armand 69)
Lille - Bordaeux 1:1, 1:1 (Frey 30/ Mariano 16)
Lyon - Monaco 0:0, 1:1 (Lacazette 106/ Ferreira 97)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.