Monaco nastavlja da maltretira svoje protivnike
Foto: EPA

Igraju u šampionskom stilu

Monaco nastavlja da maltretira svoje protivnike

Ekipa Monaca je večeras nastavila grabiti prema naslovu prvaka u Francuskoj.

U okviru 25. kola Ligue 1, Monaco je na svom terenu savladao Metz sa ubjedljivih 5:0 i tako ostao na prvom mjestu tabele sa 28 bodova, tri više od drugoplasiranog PSG-a.

Prvi gol na utakmici viđen je u sedmoj minuti kada je pogodio Mbappe. Već u 10. minuti bilo je jasno koji će tim slaviti, s obzirom da je Falcao tada pogodio za 2:0. Deset minuta kasnije, već je bilo 3:0 za  Monaco a svoj drugi gol je postigao Mbappe.

U drugom poluvremenu, domaći su postigli još dva rana gola i tako završili priču za večeras. Prvo je u 50. minuti fantastični Mbappe kompletirao svoj hat-trick, da bi pet minuta nakon toga ponovo pogodio i Falcao.

Zanimljivo, igrač koji je večeras postigao tri pogotka je prije manje od dva mjeseca postao punoljetan. Kylian Mbappe je mladi napadač Monaca koji već drugu sezonu dobija šansu u prvom timu, a na posljednje tri utakmice na koje je igrao je postigao čak pet pogodaka i nema sumnje da Monaco u njemu ima možda jednog novog Martiala.

Monaco je u ovoj sezoni Ligue 1 na 25 utakmica ostvario 18 pobjeda, četiri remija i tri poraza uz impresivnu gol razliku 75:23 (+52).


Potražite više informacija na temu Ligue 1:


U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Dijon - Caen 2:0, Lille - Angers 1:2, Nancy - Montpellier 0:3, Toulouse - Bastia 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije