Monaco poveo u Bordeauxu, a onda doživio katastrofu
Foto: EPA

Brodeau uvjerljiv

Monaco poveo u Bordeauxu, a onda doživio katastrofu

M. Šljivak

Fudbaleri Bordeauxa savladali su večeras u drugom kolu Ligue 1 ekipu Monaca s uvjerljivih 4:1...

Monaco je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, a za takvu igru su nagrađeni pogotkom u finišu prvog poluvremena. Mrežu domaćeg tima pogodio je bugarski napadač Dimitar Berbatov za vodstvo Kneževa na poluvremenu od 1:0.

Nastavak donosi pravu katastrofu Monaca. Ovaj tim se nije mogao prepoznati na terenu, a do poravnanja je domaći tim stigao već u 48. minuti kada je Rolan postigao gol za 1:1.

Potpuni preokret se desio u 61. minuti. Dosuđen je penal za Bordeaux, a precizan izvođač je Sala za vodstvo od 2:1. 

Samo pet minuta kasnije Rolan je drugim golom večeras  povećao prednost na 3:1, da bi Khazri u 75. minuti još jednim pogotkom s penala postavio konačnih 4:1.

Ligue 1, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bordeaux - Monaco 4:1 (Rolan 48' 66', Sala 61'p, Khazri 75' / Berbatov 75')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.