Monaco protiv velikog rivala odmara igrače za Juventus

Protiv PSG-a

Monaco protiv velikog rivala odmara igrače za Juventus

E. Škorić

U redovima francuskog Monaca spremaju se za žestoke mečeve protiv Juventusa u polufinalu Lige prvaka.

Trener Monaca Leonardo Jardim svjestan je da je njegove igrače uhvatio "lud" ritam i da je potrebno da se odmore pred duele s Juventusom, mada to nije ni jednostavno jer se klub bori na svim frontovima.

Monaco je lider u Francuskoj, želi titulu, a jednkao želi osvojiti i Kup Francuske, a naravno da je jako važno što dalje doći u Ligi prvaka. Stoga je Jardim odlučio odmoriti igrače protiv PSG-a.

"Nemamo mi veliku momčad. Neće biti moguće s istim igračima igrati u Parizu. Neću rizikovati, želim odmorne igrače. Pokušat ću svejedno napraviti najbolju stvar za Monaco, no potreban je i odmor za mnoge igrače. Maj će nam biti jako paklen", rekao je Jardim.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naravno, to ne znači da će Kneževi u Pariz na turističko putovanje, ali ovakve izjave mogu obradovati navijače PSG-a, čiji tim nema obaveza u Evropi i može da se sa najjačim sastavom suprostavi ove sezone glavnom konkurentu u Francuskoj.

PSG i Monaco polufinale Kupa igraju sutra s početkom u 21:05 sati. Igra se samo jedna utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi