Monaco rekao ne PSG-u
Foto: EPA

Traže više novca za Kurzawu

Monaco rekao ne PSG-u

S. Bošković

Monaco je odbio ponudu Paris Saint-Germaina za lijevog beka Layvina Kurzawu.

Dvadesetdvogodišnjak, koji je u posljednje dvije sezone postao ključni igrač francuskog tima, zatražio je od kluba da mu se omogući transfer kako bi napustio Monaco prije kraja transfer roka.

Kako tvrde mediji iz Francuske, Monaco je odbio ponudu njihovih rivala, Paris-Saint Germaina u iznosu od 13 miliona funti. Ipak, klub je spreman prodati defanzivca, ali za cijenu oko 18 miliona funti.

Ipak, nije za očekivati da Parižani olako odustanu s obzirom da će Lucas Digne napustiti Park Prinčeva, te moraju što brže dovesti njegovu zamjenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski internacionalac povezivao se i s nekim engleskim klubovima, najčešće s Arsenalom i Manchester Unitedom. Kurzawa je za Monaco nastupio 68 puta, od kako mu se priključio 2010. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.