Monaco siguran kući protiv Nantesa

Monaco slavio

Monaco siguran kući protiv Nantesa

E. Škorić

Nogometaši Monaca savladali su Nantes s 3:1 u posljednjem susretu 32. kola francuske Ligue 1.

Monacu je titula skoro izgubljena jer šest kola prije kraja zaostaje za vodećim PSG-om 13 bodova, ali to naravno nije razlog da momčad koju vodi Claudio Ranieri ne igra pod imperativom pobjede svaku utakmicu.

Pred svojim navijačima Monaco je savladao Nantes večeras i učvrstio se na drugom mjestu sa šest bodova prednosti nad trećeplasiranim Lilleom.

Kanarince je "načeo" James Rodriguez golom u 16. minuti, da bi sve bilo riješeno u 73. minuti, kada je Raggi zabio, i baš na asistenciju Rodrigueza, za 2:0. Sjajni Rodrugiez s penala zabija za 3:0 u 76. minuti, ali ubrzo i Nantes postiže utješni gol. Bedoya je pogodio u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Stanje Monaca na tabeli smo opisali, a Nantes je na 15. mjestu sa 37 bodova. Opstanak se zasad čini sigurnim jer 18-plasirani Valenciennes ima osam bodova manje. 

Ligue 1, 32. kolo:
Monaco - Nantes 3:1 (Rodriguez 18, 76, Raggi 73/ Bedoya 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.