Monaco slavio za kraj, dobar posao Caena u Parizu

Liga 1

Monaco slavio za kraj, dobar posao Caena u Parizu

E. Škorić

Večeras su odigrane sve utakmice posljednjeg, 38. kola francuske Ligue 1.

Monaco je novi prvak, to se znalo i kolo ranije, a tim iz Kneževine je sezonu okončao pobjedom nad Rennesom u gostima (3:2). Strijelci za Monaco bili su Fabinho, Jemerson i Jorge, a oba gola za domaće postigao je Diakhaby u 68. minuti iz penala i u 91. minuti.

Viceprvak i aktuelni prvak PSG je  odigrao 1:1 s Caenom. Rabiot je pogodio za Parižane, a gosti su tek u nadoknadi došli do boda, kada je Rodein postigao gol i s tim bodom je Caen pobjegao iz opasne zone.

Lyon je pogocima Lacazettea (2) i Le Marchanda (autogol) s 3:3 remizirao s ekipom Nice. Nica je trećeplasirana sa 78 bodova i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će u Evropa ligu Lyon i Marseille, koji je večeras s 1:0 savladao Bastiju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nancy i Bastia su ispali iz llige, dok je Lorient bodom protiv Bordeauxa (1:1) ostao na 17. mjestu i igrat će doigravanje za ostanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti