Monaco teže od očekivanog slavio nad Lensom

Gol Berbatova prelomio susret

Monaco teže od očekivanog slavio nad Lensom

Ekipa Monaca teškom mukom došla je do pobjede u susretu 16. kola Ligue 1 protiv Lensa rezultatom 2:0.

Monotoniju u prvom poluvremenu razbio je štoper domaćih Wallace, koji je u 34. minuti zaradio crveni karton i tako ostavio svoj Monaco na cjedilu. Na njegovu sreću, igrači kluba iz Kneževine su sa desetoricom igrača nekako uspjeli doći do vrijedne pobjede i to u drugom poluvremenu.

Igrao se 64. minut kada je dosuđen jedanaesterac za Monaco. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Berbatov, koji je svom timu donio vodstvo. Samo pet minuta kasnije još jedan jedanaesterac, ali ovaj put na drugoj strani. Valdivia je šutirao ali je Subašić bio na mjestu.

Konačnih 2:0 za Monaco u trećoj minuti sudijske nadoknade postavlja Ferreira, koji tako svom timu obezbjeđuje tri boda za skok na osmu poziciju na tabeli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 16. kolo:

Monaco - Lens 2:0 (Berbatov 11m 64', Ferreira 90+3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti