Monacu jedva bod u Lorientu, PSG-u se smiješi titula
Foto: EPA

Ligue 1, 23. kolo

Monacu jedva bod u Lorientu, PSG-u se smiješi titula

E. Škorić

Monaco nije uspio da slavi u Lorientu, pa tako je sve dalje od cilja, a to je osvajanje naslova prvaka u Francuskoj.  

Bez teško povrijeđenog Radamela Falcaa Monaco je prisiljen igrati ostatak sezone. Nema dileme da je veliki hendikep neigranje kolumbijskog napadača za tim iz Kneževine.  Osim toga, trener Claudio Ranieri nije mogao da računa na Dimitra Berbatova, iskusnog bugarskog napadača koji je tek stigao u klub kao privremeno rješenje.

Vincent Aboubakar je matirao hrvatskog golmana Danijela Subašića u 12. minuti za 1:0 vodstvo domaćih. Glavom je s pet metara zakucao loptu u mrežu poslije centaršuta Kevin Monnet-Paqueta s desne strane. 

Valere Germain, napadač Monaca, izjednačio je rezultat u 41. minuti. Emmanuel Riviere je ukrao loptu desnom beku Lorienta, sjurio se prema šesnaestercu, a onda nesebično dodao do Germaina, koji je naciljao i sa 16 metara loptu, uz pomoć stative, smjestio u mrežu domaćih.

Lorient dolazi do preokreta u 73. minuti. Jeremie Aliadiere je u 73. postigao pogodak za veliko slavlje Lorienta, ali gosti nisu dozvolili novi poraz. Spasio ih je Layvin Kurzawa pogotkom u 88. minuti. Mladi francuski branič igra sve bolje u posljednje vrijeme.

Ligue 1, 23. kolo:
Lorient - Monaco 2:2 (Aboubakar 13, Aliadiere 73/ Germain 41, Kurzawa 88)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti