Monchengladbach rutinski slavio, Vrančić zabio za Darmstadt

Bundesliga

Monchengladbach rutinski slavio, Vrančić zabio za Darmstadt

Odigrano je pet utakmica današnjeg programa 26. kola njemačke Bundeslige.

Najsigurniju pobjedu slavila je ekipa Borussije iz Monchengladbacha, koja je pred svojim navijačima savladala Frankfurt sa 3:0. Strijelci za domaće bili su Stindl u 37., Raffael u 53. i Dahoud u 79. minuti. Ovom pobjedom Borussia je ostala u igri za plasman u Ligu prvaka, dok je Frankfurt ostao u opasnoj zoni.

Koln je kao gost savladao Hannover sa 2:0 golovima Bittencourta u 43. i 61. minuti, dok je Darmstadt na svom terenu bio remizirao sa Augsburgom odigravši 2:2. Vodeći pogodak za domaći tim postigao je povremeni bh. reprezentativac Mario Vrančić u 12. minuti, da bi Wagner u 40. povisio na 2:0. Gosti su u 63. minuti preko Feulnera smanjili na 2:1, da bi Finnbogason u 89. minuti sa bijele tačke osigurao bod svojoj ekipi.


Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Važnu i neočekivanu pobjedu upisao je i Hoffenheim, koji je na svom terenu savladao Wolfsburg s minimalnih 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Andrej Kramarić već u 3. minuti utakmice. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić je odigrao svih 90 minuta.

Najzanimljiviju utakmicu odigrali su Ingolstadt i Stuttgart, a na kraju je rezultat bio 3:3. Za Ingolstadt su pogađali Hartmann, Leckie i Lezcano, dok su strijelci za Stuttgart bili Kostić, Rupp i Didavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi